Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2024

Μουσείο Βρασνών:Ορυκτών και Πετρωμάτων Β.Ελλάδας - Λαογραφικό

 Σήμερα Τρίτη 20/2/2024 πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική επίσκεψη από τους μαθητές/τριες των δύο τμημάτων της Β´ τάξης του σχολείου μας στο Μουσείο : Ορυκτών και Πετρωμάτων -Λαογραφικό  στα Βρασνά .

Υπέροχες εικόνες!!!!

Οι δύο συλλογές συστεγάζονται (πετρωμάτων -ορυκτών και λαογραφικό )στο παλαιό δημοτικό σχολείο του χωριού.Οι μαθητές/τριες γνώρισαν το πρωτογενές υλικό των ορυκτών και των πετρωμάτων με τους εντυπωσιακούς κρυστάλλους ,τα εκπληκτικά σχήματα και τα πανέμορφα χρώματα που φανερώνουν τους κρυμμένους θησαυρούς της γης αλλά και τον τρόπο που τα χρησιμοποίησαν οι άνθρωποι εξυπηρετώντας βασικές ανάγκες επιβίωσης με τη δημιουργία εργαλείων και κοσμημάτων .

Στη συνέχεια περπατήσαμε σε ένα πανέμορφο φυσικό περιβάλλον για να φτάσουμε στη Δρακότρυπα η οποία αποτελεί την είσοδο του σπηλαίου των Βρασνών το οποίο όμως δεν είναι επισκέψιμο παρά μόνο από επιστημονικές ομάδες ερευνητών.

Ευχαριστούμε ιδιαιτέρως τις κυρίες :Ούτα Γκέρχαρντ ,Χρυσοβαλάντω Μπαμπλούδη και Έλλη Λαζαρούδη για τη θερμή υποδοχή ,την άψογη οργάνωση και παρουσίαση των εκθεμάτων του Μουσείου.









































































 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου