Πέμπτη 2 Μαρτίου 2017

Φιλαναγνωσία - Βιβλιοτρεχάλα 2017

Στην προσπάθειά μας να στρέψουμε τα παιδιά  προς το βιβλίο, το σχολείο μας , στα πλαίσια του προγράμματος φιλαναγνωσίας που πραγματοποιεί και φέτος με τη συμμετοχή του στο διαγωνισμό «Βιβλιοτρεχάλα 2017», σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων, προσκάλεσε τη συγγραφέα παιδικών λογοτεχνικών βιβλίων και παραμυθιών κα Δήμητρα Πυργελή, η οποία θα επισκεφθεί το Σχολείο μας την Παρασκευή 10/3/2017. Η κα Πυργελή θα μιλήσει στα παιδιά   και θα προσπαθήσει να τους μεταδώσει την αγάπη για το καλό και ποιοτικό βιβλίο. Οι μαθητές και μαθήτριες όλων των τμημάτων θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τις δράσεις τους, αφού πρώτα έχουν διαβάσει και επεξεργαστεί στις τάξεις τους τα παρακάτω βιβλία της:
Α’ & Β’ τάξη: Τα δυο αδέρφια και το φεγγάρι  Ο καπετάνιος στην μπανιέρα.
Γ΄ &  Δ’ τάξη: Ταξίδεψε μαζί μου.
Ε’ & ΣΤ’ τάξη: Μικρές ιστορίες για το μεγάλο μας κόσμο.
Μερικές από τις  δράσεις που θα πραγματοποιήσουν είναι: ζωγραφική, περίληψη, βιβλιόδεντρο, καρτέλες γνώσεις, παιχνίδι, κόμικ, δραματοποίηση.


Η συγγραφέας έχει εκφράσει την επιθυμία να μιλήσει και να συζητήσει στο τέλος και με τους γονείς των παιδιών. Θα σταλεί πρόσκληση και, όσοι γονείς ευκαιρούν, μπορούν να παραβρεθούν στο κλείσιμο της εκδήλωσης (περίπου 12:30΄ μ.μ.).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου